Textbook bitchslap a lá Slapsgiving

Först och främst vill jag bara poängtera att jag inte tycker det är okej att slå kvinnor. Dock är det oundvikligt att inte skratta åt klippet nedan. Det finns så många olika humoraspekter med klippet som jag tänker bryta ner för er här och nu. Men först. Ta en titt på klippet.


Till att börja med är det en lika mycket lag som oskriven lag att inte slå en polis. Speciellt genom att bjuda på en bakvänd "A-lövare", det vill säga en lavett som ges med baksidan av handen. Att hon sedan, i sin irrationella handling, lyckas slå av Herr konstapels glasögon gör ju inte situationen särskilt förmånlig för kvinnan. Förnedringen stiger i grad och konstapelns hämndaktion kan ju bara resultera i en tillrättavisning som är av graden värre.

Vidare rättar polisen till sina glasögon, stannar upp en sekund innan han skickar iväg historiens snabbaste lavett som landar perfekt. Hade lavett varit en bedömningssport hade konstapeln fått 9,7. 9,6. 9,7. 9,8. 9,9 av de europeiska domarna och gått där ifrån med guldet i bröstfickan.

I samma stund som lavetten av polisen delas ut far mina tankar iväg och landar i en gammal spagettivästern rulle och den klassiska scenen, med den sista duellen som står mellan sheriffen och den onda laglösa mexikanaren. Självklart drar sheriffen snabbast och mexikanaren staplar sakta fram ett par steg, tar sig över bröstet, upptäcker blod på sin hand, tittar sheriffen djup in i ögonen och faller platt ihop.

Redan här, några sekunder in i klippet, är det hysteriskt roligt. Att det sedan tar ytterligare en eller två sekunder innan kvinnan bryter ihop bidrar bara till klippets oemotståndliga implicita humor. Bara några sekunder senare in i klippet vänder sig kvinnan med armbågen pekandes uppåt varpå polisen ryggar tillbaka som en bollrädd femåring, vilket ger exempel på den respekt/rädsla han ändå har för kvinnan.

Krydda sedan allt detta med alla råa och sköna kommentarer som grabbarna på The Opie and Anthony Show skjuter ifrån sig. Vad sägs till exempel om "Read this palm you gypsy bitch" eller "Whats my horoscope now hoe?" eller varför inte "Get in before dark you transylvanian hoe". Lägg där till några elaka skratt så har vi ett mästerverk. Episkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar